Upriličena posjeta Fondu zdravstva Srbije
 

11.04.2017.

Delegacija Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore na čelu sa direktorom Seadom Čirgićem sastala se u Beogradu sa dr Vericom Lazić, direktoricom Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje Srbije i njenim saradnicima, a povodom uvođenja elektronske zdravstvene kartice.

U srdačnom i neposrednom razgovoru predstavnici Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore istakli su da je zajednički susret sa kolegama iz Srbije iniciran upravo iz razloga što je Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije uspješno realizovao sličan projekat.

Takođe, posjeta crnogorske delegacije iskorišćena je u cilju upoznavanja i prenošenja iskustava u realizaciji ovog projekta koja se tiču normativnih i informatičkih aspekata uvođenja elektronske zdravstvene knjižice, zatim načinima promocije i postupka zamjene postojećih papirnih sa novim elektronskskim knjižicama, kao i drugih aspekata projekta.

Osim ove teme na sastanku je bilo riječi i o drugim aspektima iskustava nabavci i utvrđivanju cijena lijekova, zatim  načinu finasiranja zdravstvenih usluga, finansiranju lijekova za rijetke bolesti i dr.

Pored direktora Fonda Seada Čirgića,  u delegaciji su bili i Milena Cvijanović, pomoćnica direktora za ekonomsku djelatnost, Aleksa Miranović, pomoćnik direktora za javne nabavke, Vesna Popović i Andrea Stajović, savjetnice direktora, Vjera Medojević, načelnica Područna jedinica Fonda u Podgorici i Lejla Reković, načelnica u Sektoru za informacione tehnologije.