SAOPŠTENJE
 

18.06.2015.

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore raduje činjenica da se konačno kreće sa reformom farmaceutskog sektora u našoj zemlji, a u okviru toga i rješavanja problematike skupih ljekova. Od 2012. godine, više puta smo se obraćali predstavnicima Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra, ukazivali na probleme i predlagali konkretna rješenja, kako bi se ostvarile uštede u budžetu crnogorskog zdravstvenog sistema.

Poznata je činjenica da Fond sprovodi odluke koje se donose na drugom mjestu, odnosno u Vladi i resornom ministarstvu, a zbog problema na koje nailazimo u praksi, u više navrata smo se pismeno obraćali nadležnima, pa pokretanje priče o racionalizaciji potrošnje skupih ljekova doživljavamo na neki način i kao rezultat naših napora.

Posebno želimo istaći da je Fond više puta insistirao da se:

Fond će i dalje biti konstruktivan partner u rješavanju ovog, i drugih problema institucijama čija je to zakonska obaveza. Stoga, pozdravljamo za sjutra najavljeni okrugli sto Ministarstva zdravlja na temu “Reforma farmaceutskog sektora u Crnoj Gori”, gdje ćemo aktivno učestvovati.