Разговор о буџету за 2024. годину

Директор Фонда за здравствено осигурање Црне Горе, др Вук Кадић, са сарадницима одржао је састанак са Бојаном Пауновићем, генералним директором Директората за државни буџет и директорима јавних здравствених установа.

Главни циљ састанка био је обезбjеђење адекватних средстава за ЈЗУ како би се осигурало несметано пружање здравствених услуга у наредној години.

Др Кадић је истакао важност прецизне расподјеле средстава како би се осигурала одржива и квалитетна здравствена заштита за наше грађане.

Током састанка, присутни представници ЈЗУ имали су прилику да детаљно изнесу своје ставове и потребе у вези са планираним капиталним инвестицијама у 2024. години. У конструктивној дискусији, наглашене су кључне области унапријеђења здравственог система, укључујући побољшање инфраструктуре, набавку савремене медицинске опреме и усавршавање кадрова.

Очекује се да ће резултати ових разговора бити покретачи даљих иницијатива и акција, чиме ће се знатно унаприједити квалитет здравствене заштите за све наше грађане.