FZO po prvi put odobrena finansijska sredstva iz EU fondova

Fondu za zdravstveno osiguranje Crne Gore je kroz Instrument za evropske integracije (EUIF), a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, odobrena prijava za projekat „Unapređenje sistemskih mehanizama za monitoring propisivanja i potrošnje ljekova u zdravstvenom sistemu CG“(„Improvement of system mechanisms for monitoring prescribing and consumption of medicines in health system of Montenegro”).

Zahvaljujući uspješnoj prijavi za projekat, Fondu za zdravstveno osiguranje su po prvi put odobrena finansijska sredstva iz EU fondova. Tokom narednih osam mjeseci, u saradnji sa stručnjacima iz institucija Evropske unije, radićemo na projektu vrijednom 250.000 eura, koji je u cjelosti finansiran iz evropskih fondova.

Ovako značajan korak ima za cilj usklađivanje nacionalnih medicinskih protokola sa standardima Evropske unije. To će doprinijeti unapređenju javnog zdravlja kroz uvođenje racionalnog propisivanja ljekova u skladu sa evropskim standardima, a ujedno ubrzati proces integracija Crne Gore u EU.